Högsby Bostads AB Logotyp

Flytta ut

När det är dags att flytta så vill vi att du ska tänka på att lämna lägenheten i gott skick. Här har vi samlat lite information som kan vara bra att tänka på när man ska flytta.

Uppsägning:

Uppsägningstiden är 3 månader, från närmst kommande månadsskifte. Vid dödsfall eller vid flytt till serviceboende är det en månad som gäller. Uppsägningen gör du skriftligen på baksidan av ditt kontrakt. Skriv under maila, skicka eller lämna på kontoret. När vi mottagit din uppsägning så får du en skriftlig bekräftelse från oss.

Har du några fel i lägenheten anmäl det redan nu.

Visning av lägenheten:

När du sagt upp din lägenhet, kommer vi vilja visa den för nya intressenter. Antingen kommer vi eller intressenten själv att kontakta dig för att boka tid för visning.

Förbesiktning:

Ca 2 veckor efter att vi fått din uppsägning kommer vi vilja göra en förbesiktning av bostaden. Vi kontaktar dig för tidsbokning. Senare görs också en slutbesiktning.

Vi som hyresvärd meddelar eon om din utflytt.

Tid för att flytta ut:

När hyrestiden har löpt ut ska du lämna din lägenhet senast kl:12 nästa dag, så den är tillgänglig för den som ska flytta in. Om dagen infaller på en helg/helgdag så är det nästa vardag som gäller.

Flyttstädning:

Var noggrann när du städar, lägenheten ska vara i fint skick när du lämnar den. Alla utrymmen som hör till lägenheten måste städas ink balkong, uteplats, altan och förråd.

När det är dags att lämna nycklarna så kommer vi överens om en tid. Viktigt att du lämnar alla nycklar inkl. tvättkolv, annars måste vi debitera för cylinderbyte.

Detta ska du tänka på när du flyttar ut.
menu-circlecross-circle